Julie og Familie Hennes

dog family

Søsteren min Julie er ofte og hilser på meg.  Jeg vet at når mor sier at nå kommer Julie, så blir jeg veldig glad og kan nesten ikke sitte stille og vente til døra går opp. Alle tror at det er fordi jeg er så glad for å se Julie igjen, mens sannheten er at jeg vet at Ida, Julies mor har med seg noe godt til meg. Det er jeg glad for det!

Julie har blitt litt overlegen i det siste bare fordi hun har fått valper. 3 ganger har hun fått 5 valper - og de er alle solgt og moren hennes har tjent penger på dem. Det er fordi de er så vakre at mange vil kjøpe dem.

En av dem - fra første kullet, Twiggi - ble kjøpt av Mona, mors niese og henne skal jeg skrive mer om siden.

Kjæresten til Julie heter Bamse og er en ekte Pomeranien. Siden han er ekte måtte også hun gi inntrykk av å være av fint stamtre, så mor laget flotte stamtavler til alle valpene. Selv om det ikke er noen som kjenner til hennes rase (det er nok mange forskjellige), så måtte jo også hun hete noe flott og da har det blitt "Julie af Chipiona". Ikke verst?

De to første kull fikk Julie hjemme hos oss på kjøkkene og da var Julie så redd for at jeg skulle hilse på valpene. Jeg turde ikke nærme meg kjøkkenet mens Julie var inne. Heldigvis måtte hun ute og tisse en gang i mellom og da løp jeg inn og tittet på dem. Jeg måtte jo følge med på disse småkypene og se om de vokste og la på seg som de skulle.

I to måneder måtte jeg finne meg i at alle bare tenkte på dem i stedet for meg. Heldigvis ble alt normalt igjen når de var solgt og levert til sine nye eiere.

Julie ble født rundt 1. juni 2000 i Chipiona. Mor fant henne da hun lå alene og gråt på en byggeplass. Hun tok henne hjem og vasket stompen hennes for den var veldig grisete. Hun hadde bæsjet på seg.

Så tok mor med seg Julie rundt i armene sine og spurte om det var noen som savnet henne. Men det var det ikke - og mor tok henne med til veterinæren i stedet og startet vaksineringen slik at hun også kunne bli med til Norge. Julie syntes det var veldig koselig å komme til mor og søstre hennes, Sofie og jeg. Jeg var sur, men Sofie likte å leke med Julie. Det var veldig gøy å løpe på stranden løse. Ut i havet, rulle seg i sanden - og hjem for å bli spylt etterpå.

Julie flyttet til mor Ida da hun var ca ett år gammel. Der ble hun endelig sjefen i huset! Hennes hus! Mor Ida og Julie bor på hytta i Skiptvet og snakk om, å ha det godt. Der dufter det rådyr og elg hver morgen når hun står opp. På dagen krangler hun med ekornene som mor Ida legger ut mat til. De kunne godt holde seg unna - for de bare erter henne! Jeg ser dette hver gang jeg er hos Julie og Ida når mor og far er ute og reiser uten meg.

back