Tur til Stavanger 2006

Snakk om å gå over bekken etter vann!

Mor og far bestemte seg for å ta en tur til Stavanger for å kjøpe amerikansk smør! Vel, det var bare halve sannheten; de tok det som en tur for å vise far litt av Norge. Og jeg var med! Det ble en kjempeflott tur over fjell og langs fjorder.

Vi først opp til Dalen i Telemark, og derifra over til Vrådal. Da vi skulle overnatte et sted der, fant far og mor frem til noen som leide ut hytter privat, og der var det så kjempeflott at vi ble der i 3 dager i stedet for 1. Kanskje vi drar dit igjen en annen gang sa mor og far etterpå. Det eneste jeg ikke likte var den store hunden de hadde der. Den var riktignok bare snill og litt sjenert, men jeg måtte være litt redd allikevel siden den var så stor.

Ellers så badet både mor og far i innsjøen som heter Nisser. Ikke nok med at de badet, de måtte til og med kaste meg ut i vannet – og jeg som hater vann! Vel, jeg tørket heldigvis fort opp – og vimset glad og fornøyd rundt omkring mens far og mor fisket.

Oppe på fjellet traff jeg noen andre firbente dyr. Haugevis av sauer. Det var noen som hadde lyst til å hilse på meg, men da løp jeg tilbake til bilen. Likte best å se på dem gjennom bilvinduet. Tenk – de gikk midt i veien, så bilene måtte vente til de fant det for godt å gå ut til siden. Far fisket i mange av vannene som vi så over fjellet, men fikk ingen fisk. Vi var kanskje ikke tålmodige nok. En gang som vi stoppet kom det noen sauer bort og skulle hilse på meg. Da snudde jeg og gikk den andre veien tilbake mot mor. Ikke godt å si hva de ville snakke med meg om – og så virket de så store.

Vi kom oss til Jåtta og inn på det militære området. Vi fikk også omsider kjøpt amerikansk smør og Jelly Beans, samt en god del andre amerikanske varer. Så satte vi glade og fornøyde nesa hjemover via kystveien i regnvær. Ikke mye å skrive hjem om egentlig. I Sandefjord tok i ferja over til Strømstad i Sverige(nydelig tur på ca 3 timer) og da var vi nesten hjemme.


(BILDER - Vrådal)

(BILDER - Fjell)

(BILDER - Sauer)

(BILDER - Hjemover)

(BILDER - Ferja)

back