Rota, Spania


LENKER:        KART av Rota     BILDER av Rota     HISTORIE av Rota (bare engelsk)

Vi er så heldige å ha 2 hjem – ett i Halden og ett i Rota. Mens vi er i Norge, har Raymond A. hele leiligheten for seg selv siden Anuska er i West Palm Beach.

Leiligheten er stor og fin med 4 rom og kjøkken. Vi har også en kjekk terrasse hvor jeg kan gå gjennom sprinklene og ut på gresset for å tisse eller jage firefisler når jeg ser dem. Egentlig burde jeg gå og snuse på alle de vakre blomstrene i hagen utenfor, men jeg er ingen Ferdinand.  Det får holde at mor stadig stikker nesa borti rosene og de andre duftende blomstene. (Klikk Bildet)

Leiligheten vår ligger i gangavstand til hele byen. Mor og far tar meg stadig med på turer for å ta en kopp kaffe eller et glass øl. Men det hender de ber meg være hjemme alene eller sammen med Raymond A. mens de går og spiser middag ute på en restaurant. Jeg ville gjerne ha vært med men ikke brother Ray. Heldigvis for meg. Jeg har prøvd å fortelle R.A. at jeg er flink til å fange jentenes oppmerksomhet for han hvis vi går en tur. Jeg tror han har sett det, for han er flink til å ta meg med når mor og far er borte.

Det beste med Rota, er at det er så godt og varmt. Noen dager er det litt for varmt for meg, og da vil jeg ikke gå så langt. Men de fleste gangene løper jeg først. Det gjorde jeg også når mor og far tok meg med på Feria, men jeg ønsket etter hvert at jeg heller hadde blitt hjemme hos Ray. Det var skrekkelig høy musikk og mye bråk der. Og så kom det stadig vekk hester der. Far satte meg heldigvis i bilen slik at jeg slapp unna. (Klikk Bildet)

Mor og far beundret alle de flotte kjolene (traje de gitana) og vet du hva – jammen fikk mor seg en slik kjole også. Se på bildet hvor fin hun ble.  Den ble kjøpt i Rocio i Doñana da vi var der en tur. Mor og far ville besøke kirken hvor Rocio ”bor”.

Det ble en lang kjøretur dit, for ingen kan kjøre snarveien gjennom naturparken Doñana til Rocio. Det er det kun pilgrimmene kan i slutten av mai/beg. av juni hvert år. De tar ferja over elva i San Lucar (nabobyen) og inn til Rocia over sanddynene.

Vi måtte kjøre opp til Sevilla og nesten til Huelva før vi kunne kjøre ned til Rocio. Det er nesten som å komme inn i en gammel western by med bare sand i gatene, og rekkverk til å binde hestene i. Kirken er vakker og vel verd et besøk. (Klikk Bildet)

Ellers så er vi mye inne på Basen. Mor og Far pleier å handle mat og litt annet der i den amerikanske butikken. Mor liker seg godt der. De har noe som heter Starburst som hun ikke klarer å gå forbi. Hmmmmmmmmmmm

Ellers så tror jeg de har en stampub som heter Pepe. Der pleide far å ta en kaffe eller te hver morgen før han giftet seg med mor. Han leste aviser og pratet med kjente. Det er en plass hvor det er flere amerikanere som går. Det hendte kaffen gikk over til en øl eller tre innen baren stengte. Jeg tror Pepe må ha grått den dagen far giftet seg med mor, for da forsvant en god kunde. De går dit en gang i mellom når de er i Rota for å spise litt tapas. Kokken er flink – og maten god. Og så har de verdens beste øl der –   Det er mor og far enige om.