GRY

Gry, yngste jenta ble født tidlig i 1972 – så tidlig at mor nesten ikke rakk å feire ferdig nyttårsaften. Hun kom til verden en veldig kald morgen på Sentralsykehuset i Akershus. Hun veide bare 2410 gram siden hun ble født en måned for tidlig. Jeg vet at mor var så lykkelig. Hun hadde nå fått en vakker datter til, bodde i et deilig rekkehus på Skjetten og var gift med Grys far som jobbet som fotograf. Mor kunne derfor være hjemme hos jentene sine helt til Gry skulle begynne på skolen.

Gunn danset – og da Gry var 4 år, ville hun også begynne på trening. Hun fikk naturligvis lov til det og hennes partner ble Fredrik Bjørklund.

I begynnelsen måtte mor kjøre jentene på trening inn til Oslo 2 ganger i uka, men så bestemte hun og noen andre mødre seg for å starte en ny sportsklubb med dans som hovedgren. Så i 1976 ble NeRo Sportsdansere stiftet og med mor som den første formannen. De leide lokaler i nærheten av der de bodde slik at reisetiden ikke ble så lang.

Ved siden av å ha hus og hjem, mann og barn – var mor formann for klubben, kjørte jentene til trening – konkurranser i helgene – og sydde kjoler om natta. Alle pengene som var til overs i familien gikk til privattimer og dans generelt.

For virkelig å høyne kvaliteten på dansene ble det hentet inn engelske trenere og Juli og Alex Schambri (opprinnelig fra Sidney Australia) kom over 1 uke hver måned og trente alle ungene i klubben. Naturligvis ble Gry maskot siden mor måtte være sammen med dem på hver trening. Ingen kunne engelsk av de andre foreldrene enn mamma så hun måtte oversette. Det som var rart – var hvordan ungene, spesielt Gry klarte å forstå hva de mente uten å kunne engelsk. Hun var tross alt bare 4-5 år gammel. Kanskje det var starten til Grys kjærlighet til det engelske språket og Australia. I alle fall bor hun der i dag og snakker bare engelsk.

Mor husker at hun og Grys far snakket om å emigrere til Australia, Adelaid – men det ble aldri noe av. I stedet ble det altså datteren som utførte det uten å vite om foreldrenes drømmer. Hun og Zdravko (Zed) har bosatt seg i St. Kilda, Melbourne sammen med Zima (betyr kaldt eller snø på kroatisk)



(Som Barn)

(Som Voksen)

(Fra Bryllupet)

(Zima)

back