MOR og FAR

Familia Treet

De møttes på en bar akkurat som mor og jeg. Til og med på akkurat den sammeLinda baren; California Bar i Rota Spania. in Rota, Spain.

Norske Linda jobbet i den baren - og hun mente at denne amerikanske mannen var perfekt for en enslig norsk dame.  Hun var den som startet det hele ved å få til en blind date.  Hvem vet hva som ville ha skjedd uten henne?  Kanskje ingen web side fra meg?  Da jeg møtte far, likte jeg ham med en gang.  Han så så snill og rolig ut.  Jeg forsøkte å fortelle det til mor, men jeg antar hun ikke forsto meg godt nok.

De me and raymøttes som regel på baren, mens jeg måtte sitte i bilen og vente.  Heldigvis inviterte hun far hjem til Chipiona fra tid til annen og jeg kunne få ligge i armkroken hans og sove siesta.  Jeg elsket det.

(Linda)      

Jeg tror ikke det var kjærlighet ved første blikk, men etter en del av dem og litt avstand og tid - så gikk det endelig opp for mor og far at det burde bli de to.  Far kom på besøk 22 juni 2005 etter at mor et halvt år tidligere hadde sendt han en email.  Jeg får ikke lov til å fortelle hva hun skrev, men det var tydelig at far ikke kunne glemme den mailen.

Far fikk oppleve St Hans i Norge med bål og dans ved sjøen. momNdad_slides_1 Det viser seg at dette er en skikk som også har rot i Spania, og det var litt gøy å finne ut.  Jeg fikk være med overalt. Vi var på Fredriksten Festning her i Halden, Veteranbilparade, Mat og Båt festival, Hotell Dalen; kjørte opp i Telemark og fant snø i midten av juli.  Jeg likte ikke det noe særlig, mens far la seg ned på snøen og forsøkte å lage snøengel.  Vi gikk lange skogturer og hadde 16 supre dager alle sammen.  Jeg vet at mor og far snakket sammen og fant virkelig tonen.  Mor syntes det var skrekkelig trist da far reiste tilbake til Spania.

BILDER

Men i våre dager finnes internett og MSN - og de snakket hver dag på nettet.  - og hele tiden sendte de kyss.  Jeg hørte sikkert tusen hver gang de startet eller avsluttet samtalen.  Jeg måtte nesten be mor om å skru av lyden!  En dag ringte far fra Spania og fridde til mor.  Det var til og med på Anuskas bursdag.  Han fikk med en gang Ja.  Jeg tror at mor hadde tenkt og håpet på at dette kunne bli virkelighet.

Så i september kom far tilbake en liten tur sammen med Anuska.  Og gjett om de overrasket mor da hun hentet dem på flyplassen; far gikk ned på kne i ankomsthallen og fridde med ring og det hele.  Anuska tok det hele opp på film og den kan dere se her!  Jeg fikk ikke være med på dette dessverre for det er ikke lov å ha med hunder inn i ankomsthallen på flyplassen.  Men jeg har sett filmen flere ganger.


FILM

Mor syntes det var koselig å få Anuska også på besøk. anuSlides De kjente hverandre litt fra Rota, Spania - men nå fikk de en fin anledning til å bli enda bedre kjente.  Jeg elsket Anuska fra første dag - og la meg gjerne ned på sofaen sammen med henne.

Igjen ble det flere fine skogturer.  En dag plukket vi blåbær (noe Anuska aldri hadde gjort før) og vi var en dag oppe ved et koselig vann hvor far tok mange flotte bilder av oss alle.


BILDER            

Men koselige dager går altfor fort - og de reiste tilbake til Spania, og mor og jeg var alene igjen.  Heldigvis hadde de avtalt at far skulle komme tilbake i begynnelsen av desember - noe han også gjorde.

Imens begynte mor å strikke en norsk genser til far i rødt blått og hvitt som de norske og amerikanske flaggene.  Mønsteret heter My Sweater"Marius" og er veldig typisk norsk.

Vet du hva? - etter at hun var ferdig med hans genser - begynte hun på en til meg også.

Jeg er ikke helt sikker på om jeg er så glad for den, men vi ser flotte ut sammen i samme genser.

Det ble en fin før Juls tid for oss sammen med far.  Mye god norsk mat som far aldri hadde smakt før - og drikke som hørte til.  Jeg syntes mor rynket mindre på nesa enn far da de svelget akevitten.

Far spiste Lutefisk, Mølje og Rakørret.  Julaften var det ribbe og surkål med litt medisterkaker og pølser.  Og jeg fikk mest bare lukta - det ble bare litt av all den deilige maten til meg!  Mor er visst redd for at jeg skal få løs mage etterpå. Grrrrrrrrrrr

Etter momNdad_slides_2 middag åpnet vi pakker som lå under juletreet.  Det var også pakker til meg. De hadde jeg for lengst snust meg ut - og jeg visste at det var noe veldig godt i dem!  Jeg ble så glad da jeg endelig fikk lov til å åpne mine pakker at jeg rev opp papiret!

Til nyttårsaften kom Julie og Ida på besøk.  Far laget ekte amerikansk Kalkun til middag med søtpoteter og alt som skal til.  Mor var veldig stolt av far som kunne lage så god middag.  De alle koste seg i lang tid ved bordet før de reiste opp til Fredriksten festningen for å se på fyrverkeriet midnatt.

BILDER          


Jeg kan fortelle at Julie og jeg hørte det her hjemme også.  Vi gjemte oss under dyna i senga til mor og far - og skalv der til de kom hjem igjen.

Igjen reiste far til Spania og i mars 2006 reiste også mor bort.  Julie og Ida kom hit for å passe meg.  Jeg fikk ikke lov til å være med for mor skulle reise til Florida og møte far der. De skulle gifte seg.

De hadde bare noen få dager til å kjøpe kjole og smoking - og finne det rette stedet for å holde seremonien.  Heldigvis hadde Anuska og nevø Michael vært rundt og sett på steder, og da de viste dem stedet i en park ved stranden i West Palm Beach, falt de for det.  Som dere kan se av bildene var det vakkert der

Bridal Bouquet

Gry hadde bestilt blomsterbuketten over internett helt fra Melbourne Australia.  Mors bukett var laget med champagnefargede roser som i hennes bukett da hun giftet seg 20 august 2006, Liljekonvall som mors mor hadde i sin bukett da hun giftet seg 24. april 1924 og hvite Märta liljer som mor elsker, Den representerte 3 generasjoners bryllupsblomster.  Jeg hørte etterpå at mor hadde felt noen lykketårer da hun så buketten.

Den 17. mars 2006 kl. 12.00 giftet de seg på stranden i West Palm Beach.  Anuska var mors forlover og Michael fars forlover.  Tilstede var også Rays søster Pat, hennes andre sønn Darren, og Darrens venn David.  Et lite men veldig koselig bryllup.  Far sto stram i sin smoking og ventet på sin brud som kom ned løperen og frem til sin kjære foran presten og vitnene.  Minister Darleene holdt en nydelig seremoni og mor og far lovet å elske og ære hverandre til døden skiller dem ad.

En stemningsfull fiolin spilt av Julie under vielsen gjorde stunden uforglemmelig.

Middagen ble inntatt i "Olivenhagen" (Olive garden) før de alle reiste hjem til champagne, deilig bryllupskake som Anuska sto for - og godt selskap.  Om kvelden satt de og så på vaskebjørner som kom opp og lurte på om de også kunne få litt bryllupskake.

Som du skjønner så hendte det samme med far som det hendte med meg.  Bare den lille forskjellen at han giftet seg med henne i stedet for å adoptere henne.

new new MINISTERENS TALE

next