Halden -Rota- Halden 2006

Den virkelige bryllupsreisen hadde far og mor da vi kjørte bil til hjemmet vårt i Rota. Og på den bryllupsreisen var jeg med. Jeg gledet meg veldig til å se igjen Rota, min fødeby. Denne gangen sammen med mor og far som alltid passer godt på meg og hjemmet vårt..

Jeg vet jo at det en lang kjøretur, men jeg trives godt i bilen når mor kjører.(Det var før far fikk førerkort igjen) Jeg sov mesteparten, men våknet opp så fort bilen saknet farten og blinklyset tikker. Da vet jeg at de er i ferd med å stoppe et sted. Det er alltid spennende å komme til ny steder og lese alle de ukjente telegrammene fra utenlandske hunder. Jeg skjønner dem alle – siden jeg lukter telegrammer i stedet for å lese dem. Og best av alt – mor og far har med greenies, (greenies.com) til meg på turen så jeg kan få en hver dag der også. Jeg vet alltid hvor de ligger i bagasjen, så jeg passer på at far får dem med seg inn på hotellet når vi skal overnatte.

Syd i Danmark hvor mor og far overnattet før de tok ferjen mellom Rødbyhavn og Puttgarden, fikk jeg ikke lov til å være med inn på rommet. Første gangen lurte mor og far meg inn i baggen, og så lå jeg på teppet vi hadde med oss. På veien tilbake sov jeg i bilen om natten. Det gikk også fint, det var , verken forkaldt eller varmt den natten.
De andre stedene passet mor og far på at de finner hoteller som tillater hunder. De må som regel betale litt ekstra – men de gjør alt for at jeg skal ha det bra på tur.


(BILDER)

Vi reiste gjennom mange land: Fra Norge til……….. Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, Andorra og til Spania.   Tilbake reiste vi fra Spania til…………. Frankrike, Belgia, Holland, Tyskland, Danmark, Sverige og til Norge. Det er ca 3700 km den raskeste veien. Til sammen kjørte vi 10.000 km på hele turen inkl. det vi kjørte i Spania mens vi var der.

For mor og meg var dette kjente veier. Vi har kjørt disse veiene mange ganger før sammen med Sofie og Julie. Sist gang vi var nedover kjørte vi samme med Julie og Ida – det var da mor solgte huset i Chipiona. Så nå begynte et nytt kapittel i mors og mitt liv i Rota. For far ble dette en opplevelse, selv om det regnet for det meste helt til vi kom til Frankrike. Men turen opp til Andorra var helt fantastisk. Tenk, der oppe kunne jeg løpe på snøen igjen (akkurat som om jeg liker det – huff – det er visst ikke jeg som skriver historien). Og far fikk seg en etterlengtet kald øl med snøen i bakgrunnen inne i Andorra.


(BILDER Andorra)

(BILDER Rota)

(BILDER - Chipiona)

Vi hadde mange tissepauser underveis. Ofte benyttet mor og far anledningen til en kopp kaffe eller litt mat. De benytter anledningen til å smake på den lokale maten underveis. Jeg spiser nesen ikke når vi kjører langt. Det holder med godsaker som mor og far har med til meg etter de har spist. En gang hadde far med ett speilegg i en tom sigarettpakke til meg. Da var ikke mor helt blid da far satt og fikk egget inn i esken ved bordet. Men jeg var veldig glad.

Mor og far hadde også med seg kjøleboks slik at de hadde brød og pålegg med seg. Vi stoppet ofte på en rasteplass og spiste. Det var ikke alltid de hadde kaffe igjen på termosen – men vann er også godt. Nå har de forresten kjøpt seg kaffetrakter for bil – så på neste tur kan de koke kaffe i bilen. Det er tydelig at de planlegger en tur igjen til våren 2007.

Ellers så må jeg fortelle om da mor og far på hjemveien ikke fant ledig hotell på strekningen mellom Murcia i Andalucia og Bordeaux i Frankrike. De kjørte og kjørte. Stoppet flere steder om de hadde ledig rom, men måtte kjøre videre. Så fikk de høre at i Bordeaux ville de finne plass. Vel – de fulgte et skilt til Bed and Breakfirst (motell) og stoppet der. Det var et helt selvbetjent sted. Far booket seg inn på en automat utenfor døren. Fikk en kode og et nummer. Vel – vi gikk opp og la oss på verdens minste hotellrom og med et enda mindre bad/toalett, det var kun på 1 m2 – kanskje enda mindre.

Vel – det var veldig varmt, og mor fikk ikke sove. Så hun satte opp vinduet. Det resulterte i 100vis av myggstikk. Etter å ha ligget i seng i en time, sto mor opp og gikk ut i bilen i stedet. Der ventet hun til far og jeg kom. Så kjørte vi videre i enda en hel dag. Det betyr at mor faktisk kjørte fra Murcia til vi tok inn på et deilig og flott hotell nord for Rotterdam i Holland. Det er mange timer og mange kilometere. På dette hotellet følte vi oss som konge og dronninger sammenlignet med de forrige. Badet alene var større enn rommet og badet til sammen på det forrige stedet.

Mor ville gjerne vise far veien som er bygget oppå en demning ute i havet i Holland. Der stoppet vi og tok mange bilder – og leste om hvor lang tid det hadde tatt å bygge demningen. Ved enden av demningen var det sluser for å slippe båter inn til Amsterdam – og tenk – gjennom der hadde far kjørt med båt i marinen.


(BILDER - Retur til Halden)

Vel, vi kjørte derifra og til Danmark neste dag – og derifra og helt hjem til Halden dagen etter. Når man først nærmer seg hjemme, så haster det med å komme hjem liksom. Tenk – da vi var 1 km unna hvor vi bor – så kjente jeg meg igjen. Nesa mi er fantastisk! Jeg sto opp med labbene på dashbordet og logret med halen da vi kjørte opp gata hor vi bor. Det var så deilig å komme hjem til alle de gode gamle luktene – og ikke minst senga mi.

back