Halden, Norge


KLIKK BILDET
LENKER:

KART av Halden

HISTORIE av Halden

HISTORIE av Fredriksten Festning
>

Her er vi hjemme i Norge. Halden er en fin liten by med mange tilbud og ”syd” i landet. Dessuten har vi god tilgang til svenske matvarer til EU priser.

Vi i Halden er kanskje mest stolte av Fredriksten Festning fra 1666.


Fredriksten

Hjelmkollen

Vi bor i en blokk med 38 leiligheter. Leiligheten vår har 3 rom og kjøkken og de er store og trivelige. (pics from the apartment) I skrivende stund bygges det også nye og større verandaer - innglasset - og blir som et ekstra rom om sommeren i tillegg til vår og høst. Jeg vet at mor og far gleder seg veldig til at det skal bli ferdig i april 2007.

Selv om vi bor i byen, har vi skog og jorder rett utenfor døra. Det er veldig flott for mitt vedkommende. Alle de andre hundene legger igjen mange visittkort/telegrammer til meg som jeg kan lese når mor eller far går tur med meg. Vi møter også mange andre hunder. Noen liker jeg, men andre unngår jeg. Jeg er blitt for gammel til å leke.

Selv om vi bor i byen, bor vi ikke midt i byen. Vi bruker ca 20 minutter å gå ned til havna. I alle fall har far og jeg gått på den tiden.

Far liker godt å gå på 'Rekekafeen' om sommeren. Å sitte på brygga og ta en kald øl og prate med folk som fisker og har vært ute og seilt, er selve livet for han. Jeg synes også det er veldig koselig der, de kommer alltid med vann til meg og jeg finner alltid litt smågodt under bordene. Mor koser seg med reker og for det meste kaffe siden hun kjører bil som regel. Før hadde de også en katt på Rekekafeen som jeg kunne jage, men nå har den visst flyttet. Jeg savner den.

Et annet sted jeg også liker at mor og far tar meg med, er på kafeen oppe på festningen. Da får jeg alltid vaffel, og jeg kan løpe etter kråker og ender over den deilige gress sletta.

Rundt Halden er det mange fine steder og reise til for å fiske eller gå turer. Mor har mange sopp steder om høsten, og da liker jeg meg godt. Kanskje hun burde lære meg opp til å finne kantareller for henne? Enn så lenge er det far som hjelper til. Mor har lært opp han allerede.

Tenk - i sommer kjøpte de telt og campingutstyr og tok meg med på telttur til Setskog. Det var veldig vakkert der og vi lå i teltet helt nede i vannkanten. Far fisket og fisket, men det eneste han fikk var en gjedde på 10 cm.

Da vi skulle legge oss til å sove, var det noen unger som synes det var gøy å kaste kongler på teltet vårt slik at ingen fikk sove. Jeg lå inni soveposen til mor og var redd i stedet for å bjeffe og være tøff. De ga seg tilslutt og vi sov til morgenen. Jeg tror det blir flere turer til neste sommer.

Far har prøvd fiskestanga mange steder rundt Halden – men det har ikke blitt så mye middag på oss ennå. Det beste var da far fikk en pen ørret på ca 30 cm og mor røkte den i den lille ABU røken. Det smakte så godt at jeg fikk ikke noe.